ua en ru

GM не закриватиме заводи Opel в Німеччині.

Американський автоконцерн General Motors (GM) не закриватиме належні компанії заводи Opel в Німеччині. Про це повідомив сьогодні глава європейського бізнесу GM Нік Рейлі, передає Associated Press. Таким чином, всі 4 заводи Opel в Німеччині в містах Айзенах, Бохум, Рюссельсгейм і Кайзерслаутерн продовжать працювати. Про те, чи будуть закриті заводи Opel і Vauxhall в інших країнах - Великобританії, Іспанії, Бельгії і Польщі, поки невідомо.

Особливу цінність, за словами Н.Рейлі, представляє завод Opel в Айзенахі в східній Німеччині як "значний ресурс для довгострокового виробництва автомобілів Opel Corsa.

Разом з тим Н.Рейлі підтвердив, що GM як і раніше планує скоротити в Європі, включаючи Німеччину, порядка 9,5 тис. робочих місць. Подробиці з приводу скорочень персоналу не повідомляються.

За попередніми оцінками GM, витрати на реструктуризацію Opel складуть близько 3,3 млрд євро. При цьому GM чекає, що частину цих коштів нададуть власті країн, зацікавлених в збереженні заводів Opel.

Нагадаємо, 5 листопада 2009 р. GM заявила, що не продаватиме Opel консорціуму у складі канадської Magna International і Сбербанку РФ. Відповідне рішення ухвалила рада директорів GM. Як причини цього несподіваного рішення називаються ринкові умови, що змінилися, і стратегічна важливість Opel для бізнесу GM.