ua en ru

Глінський запропонував відремонтувати київські дороги за 13 млрд грн протягом п'яти років

Директор "Київавтодору" Георгій Глінський запропонував відремонтувати київські дороги за 13 млрд грн протягом п'яти років. Про це він сьогодні повідомив на розширеній колегії Київської міської державної адміністрації (КМДА), передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб привести до ладу вулично-дорожню мережу, ми на 5 років запропонували мінімум 13 млрд грн. Якщо вийти на міжнормативні терміни повністю, то це - 20 млрд грн. Це було підраховано, виходячи з того, що потрібно", - зазначив Глінський.

Він також додав, що ремонт доріг навіть при наявності коштів, не можна зробити одномоментно через величезний рух київського трафіку.

"Одномоментно цього зробити не можна через трафік, який сьогодні є на дорогах. Коли йде реконструкція Поштової площі, всі відчувають незручності, і виникають затори. Тому одномоментно цього зробити неможна. Треба поступово вирішувати питання. Сьогодні вирішили проспект Бажана, завтра - треба вирішити проспект Перемоги, потім - Броварський проспект. І так розширювати географію для того, щоб привести до ладу вулично-дорожню мережу", - зазначив Глінський.

Крім того, як наголосив голова КМДА Олександр Попов, реконструкція проспекту Перемоги в цьому році буде одним з пріоритетних напрямів, хоча коштуватиме місту 500 млн грн.

Відзначимо, що трафік у м. Києві дорівнює близько 1,200 млн автомобілів.

Читайте також: У Києві в аварійно небезпечному стані знаходиться 98 тис. кв. м дорожнього покриття, - "Київавтодор"