ua en ru

Glencore планує виручити до 12,1 млрд дол. в ході IPO в Лондоні та Гонконгу

Найбільший у світі сировинний трейдер Glencore International планує виручити до 12,1 млрд дол. в ході IPO в Лондоні та Гонконгу, йдеться в переліку умов угоди, повідомляє Reuters.
Сума основного розміщення оцінюється в 9-11 млрд дол.: до 8,8 млрд дол. в Лондоні і до 2,2 млрд дол. в Гонконгу. Після IPO у вільному обігу буде 15-20% акцій. Якщо відбудеться дорозміщення акцій, виручка від операції може скласти 12,1 млрд дол.
Компанія планує оголосити ціновий діапазон розміщення 4 травня, а умовні торги розпочнуться 19 травня. Це розміщення стане найбільшим у Лондоні. До кінця першого дня торгів акції Glencore увійдуть до списку для розрахунку індексу FTSE 100 по так званому "правилу швидкого входу".
Глобальними координаторами угоди виступають Citigroup, Credit Suisse і Morgan Stanley.
Glencore має намір витратити 5 млрд дол. на капіталовкладення протягом трьох років і 2,2 млрд дол. на збільшення частки в гірничорудній компанії "Казцинк", де Glencore належить 50,7% акцій, а Xstrata - 34,5%.
Відповідно до вимог до IPO, Glencore вибрав нового голови ради директорів замість Віллі Стротхотта, але назве його ім'я пізніше. Рада директорів складається з восьми осіб, включаючи генерального директора Айвена Глейзенберга, якому, як передбачається, належить 15% компанії. Сам А.Глейзенберг не розкриває свою частку.
У минулому році Glencore підвищила чистий прибуток на 40% до 3,8 млрд дол., а виручку - на 36% до 145 млрд дол.
Нагадаємо, на початку березня з'явилася інформація про те, що IPO в Лондоні та Гонконгу відкладається з середини квітня до початку травня.