ua en ru

Голови парламентів Грузії, Молдови і України ухвалили спільну заяву щодо євроінтеграції

Голови парламентів Грузії, Молдови і України ухвалили спільну заяву щодо євроінтеграції Фото: прапори Грузії, Молдови і України (колаж РБК-Україна)

Вони підтвердили свою відданість європейській інтеграції

Голови парламентів Грузії, Республіки Молдова і України ухвалили спільну заяву у рамках Міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова та Україна: Східне партнерство та сучасні безпекові виклики". Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної ради України

Конференція відбулася сьогодні, 2 березня, у м. Кишинів.

"Ми, голови парламентів Грузії, Республіки Молдова і України, ще раз підтверджуємо свою відданість європейській інтеграції як єдиному та найбільш ефективному механізму забезпечення безпеки, процвітання та довготермінового стабільного й демократичного розвитку у наших країнах", - йдеться у заяві.

Голови парламентів відзначили значимість Східного партнерства як потужного механізму сприяння здійсненню реформ у цьому напрямку.

"Ми закликаємо всі зацікавлені сторони підтримати ініціативи, спрямовані на розслідування та належне реагування на незаконні спроби, керовані державою, підірватитериторіальну цілісність, національну безпеку та демократичні основи наших держав", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що обсяг взаємної торгівлі товарами та послугами між Україною та Латвією зріс минулого року на 27% з позитивним для України сальдо в 102,6 млн доларів.