ua en ru

Взаємна торгівля між Україною та Латвією зросла на 27%

Взаємна торгівля між Україною та Латвією зросла на 27% Фото: Україна і Латвія збільшують товарообіг (мminagro.gov.ua)

Товарообіг між Україною та Латвією склав 462 млн доларів

Обсяг взаємної торгівлі товарами та послугами між Україною та Латвією зріс минулого року на 27% з позитивним для України сальдо в 102,6 млн доларів. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом, передає "Урядовий портал".

Зазначається, що товарообіг між Україною та Латвією за підсумками 2017 року становив 462 млн доларів.

"Ключові статті українського експорту в Латвію - мінеральні палива, нафта, котли й машини, органіка, харчові продукти, метали. Статті імпорту - фармацевтика, товари легкої промисловості, засоби наземного транспорту", - йдеться у повідомленні.

Гройсман зазначив, що посилити співпрацю допоможе активізація роботи Міжурядової українсько-латвійської комісії та відновлення діяльності офісу Агентства інвестицій та розвитку Латвії (LIAA) у Києві.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Україна і Латвія підписали протокол про наміри між Міністерствами освіти і науки України та Латвії про роботу української школи в Ризі, а також основну угоду про співробітництво між Ризьким технічним університетом та Національним технічним університетом "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського".