ua en ru

Глави МЗС України та Румунії підписали угоду про скасування плати за довготермінові візи

Глави МЗС України та Румунії підписали угоду про скасування плати за довготермінові візи Фото: Павло Клімкін

Українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в’їзд та перебування строком понад 90 днів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Румунії Лазар Коменеску підписали угоду про скасування оплати за оформлення довготермінових (національних) віз, завдяки якій українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в’їзд та перебування строком понад 90 днів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

Як зазначається, 6 травня Клімкін провів робочу зустріч Коменеску у смт. Солотвино (Тячівський район Закарпатської області), де сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва та, зокрема, шляхи реалізації домовленостей, досягнутих в ході візиту президента України П.Порошенка до Румунії 21 квітня 2016 року.


Також зазаначається, що особлива увага була приділена питанням транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструктури українсько-румунського державного кордону, вирішенню освітніх та культурних проблем української національної меншини в Румунії та румунської в Україні.

Нагадаэмо, раныше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Румунії Дачіа Чолош домовилися розвивати двосторонні відносини в рамках Зони вільної торгівлі з ЄС.