ua en ru

Глави МЗС країн-засновниць ЄС закликали Британію до якнайшвидшого виходу з союзу

Глави МЗС країн-засновниць ЄС закликали Британію до якнайшвидшого виходу з союзу Фото: глави МЗС країн-засновниць ЄС

Франція закликала до якнайшвидшого призначення нового прем'єра Великобританії

Глави міністерств закордонних справ країн-засновниць Європейського Союзу (Німеччина, Франція, Італія, Нідерланди, Люксембург і Бельгія) закликали Великобританію до якнайшвидшого виходу з союзу. Про це вони заявили на брифінгу після екстенної зустрічі, яка пройшла сьогодні в Берліні, повідомляє AFP.

Як повідомляється, шість держав-засновниць Європейського Союзу заявили сьогодні вранці, що очікують, що Великобританія "як можна швидше" проведе процедуру виходу з Європейського Союзу.


"Ми говоримо тут разом, що цей процес повинен розпочатися якомога швидше...Ми повинні мати можливість дбати про майбутнє Європи", - сказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер.

Крім того, глава МЗС Франції Жан-Марк Айро, підкреслив "актуальність" зміни прем'єр-міністра Великобританії і закликав до якнайшвидшого призначення нового прем'єра, який замінить Девіда Кемерона, коли той покине свій пост в жовтні.

Нагадаємо, раніше Штайнмайер заявляв, що Німеччина і Франція несуть на собі особливу відповідальність за долю Еевропейского Союзу.