ua en ru

Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять взаємини зі США у Брюсселі

Глави МЗС країн Євросоюзу обговорять взаємини зі США у Брюсселі Фото: прапори США та ЄС

Зустріч міністрів закордонних справ відбудеться за ініціативою глави дипломатії ЄС Моґеріні

У Брюсселі ввечері 13 листопада зустрінуться міністри закордонних справ країн Європейського Союзу, щоб обговорити відносини зі Сполученими Штатами Америки після президентських виборів у цій країні. Про це передає Польське радіо.

Зазначено, що глави МЗС країн ЄС прибудуть на запрошення глави дипломатії Євроспільноти Федеріки Моґеріні.

Запланована попередньо на понеділок міністерська зустріч буде присвячена, зокрема, ситуації в Туреччині та взаєминам із країнами, які лежать на схід від Євросоюзу. Проте після президентських виборів у США Моґеріні попросила міністрів прибути до Брюсселя раніше, щоб обговорити їхні наслідки.

"Подальше співробітництво зі Сполученими Штатами лежить у наших спільних інтересах, але, можливо, що деякі пріоритети нового президента віддалять Америку від європейських принципів чи інтересів", - заявила керівник дипломатії ЄС.

Своєю чергою міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон відразу після президентських виборів у США закликав не нарікати на перемогу Дональда Трампа (який у січні стане новим американським очільником - ред..). Очікується, що в неділю Джонсон не братиме участі у переговорах на рівні міністрів, вважаючи, що немає потреби скликати додаткову зустріч, присвячену відносинам зі США.

Нагадаємо, раніше верховна представниця ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Могеріні запевнила, що політика Євросоюзу щодо України не зміниться з початком президентства у США Трампа.