ua en ru

Голови МЗС РФ і України: Москві і Києву необхідно спростити процес перетину кордонів

Москві і Києву необхідно спростити процес перетину кордонів, вважають голови МЗС Росії і України Сергій Лавров і Костянтин Грищенко. Таку думку вони висловили сьогодні в Москві на спільній прес-конференції, передає РБК.
За словами К.Грищенка, на першому етапі сторони сконцентрують свою увагу на тому, щоб максимально спростити процес проходження через кордон. "Що стосується швидкісного поїзда "Сапсан", то за ним, безумовно, майбутнє. Але треба враховувати, що траса Москва - Петербург проводилася дуже прямо і правильно, тому" Сапсан "проявив себе дуже добре, а для будівництва ділянки Київ - Москва будуть потрібні значні інвестиції", - зауважив український міністр.
У свою чергу С.Лавров повідомив, що є плани модернізації не тільки залізничного, але і автомобільного сполучення. Особливо напередодні чемпіонату Європи в 2012 р. і зимової Олімпіади в Сочі в 2014 р., а також будівництва переходу через Керченську протоку. "Все це буде сприяти максимально простому спілкуванню наших громадян. Однак хочу особливо підкреслити, що при всіх технологічних нововведення важливо, щоб виграти час не компенсувалося збереженням незручностей при перетині кордону", - сказав голова російського зовнішньополітичного відомства.