ua en ru

Очільника "Верховного суду "ДНР" заочно засудили до 12 років ув'язнення

Очільника "Верховного суду "ДНР" заочно засудили до 12 років ув'язнення Фото: Едуард Якубовський (supcourt-dnr.su.jpg)

Головою "Верховного суду "ДНР" є громадянин Росії

Громадянина Російської Федерації Едуарда Якубовського, який очолює так званий "Верховний суд "ДНР", заочно засудили до 12 років позбавлення волі. Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

"Черговим засудженим за роботу на окупантів став громадянин РФ Едуард Якубовський, який очолив "Верховний суд "ДНР" у вересні 2014 року і по теперішній час продовжує координувати роботу судової системи на тимчасово окупованій території", - зазначив прокурор.

Він повідомив, що під головуванням Якубовського "Верховний суд "ДНР" постановив низку незаконних вироків, якими осіб навіть було засуджено до смертної кари.

"Через те, що 59-річний спільник терористів перебуває на тимчасово окупованій бойовиками території, стосовно нього проводилося спеціальне досудове розслідування", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, Верховний суд Оломоуца (Чехія) підтвердив торішнє рішення суду Острави про ліквідацію так званого "представництва" самопроголошеної "Донецької народної республіки".