ua en ru

Главред "Схем" Седлецька заявила, що Луценко запросив її на закриту зустріч

Главред "Схем" Седлецька заявила, що Луценко запросив її на закриту зустріч Фото: Наталія Седлецька (facebook com corruption schemes)

У свою чергу, "Радіо Свобода" запрошує Луценка дати відкритий коментар у прямому ефірі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запросив главреда "Схем" Наталію Седлецьку на закриту зустріч, заплановану на сьогодні, 5 вересня 2018 року. Про це Седлецька написала у Facebook.

За словами Седлецької, вчора вночі їй зателефонувала прес-секретар Луценка Лариса Сарган і повідомила, що генпрокурор запрошує її на закриту зустріч 5 вересня о 15:30.

"Мета - нібито щоб пояснити, навіщо ГПУ вдалось до такого кроку - зняти інформацію з мого телефону за півтора роки. Не вибачитись. Не визнати, що це надмірність, яку скасують. Що це самоуправство слідчого, якого покарають. А пояснити, що інакше як вивчити мої маршрути за 17 місяців, вони зібрати докази про один день не могли", - написала вона.

Крім того, Седлецька додала, що у відповідь на таке запрошення генпрокурора "Радіо Свобода" запрошує Луценка в цей же час "замість кулуарної зустрічі за зачиненими дверима дати відкритий коментар у прямому ефірі".

"Генпрокурор має знайти в собі сміливість публічно пояснити такий крок свого підлеглого і бути готовим відкрито відповісти на всі запитання", - наголосила вона.

Главред "Схем" Седлецька заявила, що Луценко запросив її на закриту зустріч

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що суд Києва надав ГПУ доступ до інформації з телефона Седлецької, зокрема до повідомлень та геоданних. Таке рішення суду розкритикували редакція "Схем", команда Bihus.Info, а також Transparency International Україна.

У свою чергу, у ГПУ заявили, що телефон главреда "Схем" Седлецької прослуховуватися не буде. Крім того, у Генпрокуратурі додали, що таке рішення суду обумовлено необхідністю встановлення часу, дати та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ Артемом Ситником.