ua en ru

Головою комітету ВР з питань правової політики і правосуддя пропонується призначити С.Міщенка, - І.Плохой

Головою комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя пропонується призначити чинного голову комітету з питань правової політики Сергія Міщенка. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Ігор Плохой, передає кореспондент РБК-Україна.
"Проектом постанови пропонується призначити головою новоствореного комітету С.Міщенка... Так як відомо, Сергій Ківалов є чинним головою комітету з питань правосуддя. Велика кількість скарг щодо корупційних дій С.Ківалова призводить до втрати довіри громадян до системи правосуддя та органам виконавчої влади" , - заявив І.Плохой.
Також депутат відзначив, що всі судді, які піддавалися тиску з боку С.Ківалова, можуть звертатися до нього з конкретними показаннями. За його словами, на даний момент у нього вже досить таких фактів у зловживанні з боку С.Ківалова.
Нагадаємо, сьогодні у ВР зареєстровано проект постанови "Про утворення комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя", яким пропонується ліквідувати два парламентські комітети: з питань правосуддя та з питань правової політики.