ua en ru

Головний тренер збірної Франції продовжив контракт до 2020 року

Головний тренер збірної Франції продовжив контракт до 2020 року Фото: Дідьє Дешам (fff.fr)

Зідана біля керма "триколірних" поки не буде

Головний тренер збірної Франції з футболу Дідьє Дешам продовжив контракт на два роки, нова угода діє до 2020 року. Про це повідомляється на офіційному сайті Федерації футболу Франції (FFF).

Французи з першого місця вийшли на чемпіонат світу-2018 і гарантували собі участь у фінальній стадії. "Трибарвні" в 10 матчах набрали 23 очки, випередивши команди Швеції та Нідерландів (по 19).

Всього команда під керівництвом Дешама виграла 43 матчі, 12 раз зіграла внічию і зазнала 14 поразок.

Дідьє Дешам очолює збірну Франції з 2012 року, під його керівництвом французи стали срібними призерами домашнього Євро-2016. На чемпіонаті світу-2014 в Бразилії збірна Франції програла майбутнім чемпіонам німцям у чвертьфіналі - 0:1.

Раніше 49-річний фахівець тренував "Монако", туринський "Ювентус" і "Марсель", який Дешам привів до перемоги в чемпіонаті Франції і трьом перемогам в Кубку французької ліги. В якості гравця Дешам став чемпіоном світу і Європи у складі "триколірних".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головний тренер мадридського "Реала" Зінедін Зідан влітку 2018 року може очолити національну збірну Франції.