ua en ru

Головний творець бомб "Аль-Каїди" не був знищений

Головний творець бомб "Аль-Каїди" Ібрагім аль-Асири не був знищений в ході операції в Ємені, передає Associated Press з посиланням на заяву місцевої влади. Раніше спецслужбами повідомлялося, що він міг бути ліквідований разом з головним ідеологом "Аль-Каїди" на Аравійському півострові Анваром аль-Авлакі.
Ібрагім аль-Асири причетний до розсилки вибухових пристроїв за адресами синагог в Чикаго в 2010 р. і в організації невдалого теракту на борту літака, що прямував рейсом амстердам-детройт. Примітний той факт, що для вчинення вибуху на борту літака він створив пристрій з раніше невживаних речовиною PETN (пентаеритриттетранітрат), внаслідок чого терориста пропустили при огляді під час посадки.
Операція з ліквідації лідерів терористів відбулася 30 вересня 2011 р. За наказом американського військового командування, на півдні Ємену з безпілотного літального апарату по автоколоні був нанесений авіаудар. В результаті операції крім Анвара аль-Авлакі, також підтверджена смерть Саміра Хана - редактора журналу, який пропагує ідеї терору і релігійного екстремізму.