ua en ru

Головне управління контролю за благоустроєм м.Києва порушило фінансову дисципліну на 3,5 млн грн, - КРУ

Контрольно-ревізійне управління в м. Києві ревізією фінансово-господарської діяльності Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за період з 1 січня 2006 по 30 червня 2010 р. виявило порушень на загальну суму 3,5 млн грн, повідомляє прес-служба КРУ в м.Києві.

Ревізією встановлено, що управління без рішення сесії Київської міської ради безкоштовно передало КП «Київблагоустрій» автотранспортні засоби на загальну суму 2,88 млн грн, чим завдало собі матеріальної шкоди (збитків) на вказану суму.

Також Головним управлінням у 2007 р. завдано збитків міському бюджету на 40 тис. грн через перевищення встановлених граничних сум витрат на придбання автомобіля (оскільки для керівника бюджетної установи гранична сума витрат передбачена у розмірі 60 тис. грн, однак даний автомобіль Skoda Roomster було закуплено за 100 тис. грн).

Окрім цього, ревізори зафіксували, що надання матеріальної допомоги начальнику та заступнику начальника управління у 2008 р. здійснювалось без рішення органу вищого рівня, внаслідок чого їм безпідставно виплачено майже 26 тис. грн матеріальної допомоги та, як наслідок, зайво перераховано 9,41 тис. грн до державних цільових фондів.

За порушення у веденні бухгалтерського обліку до адміністративної відповідальності притягнуто дві посадові особи. На адресу Головного фінансового управління виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) направлено пропозиції щодо зменшення об'єкту контролю бюджетних асигнувань.