ua en ru

Головна опозиційна партія Бахрейну буде бойкотувати вибори депутатів парламенту

В Бахрейні головна шиїтська опозиційна партія "Аль-Вефак" буде бойкотувати вибори депутатів парламенту, які відбудуться наступного місяця. Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву офіційного представника партії Халіла аль-Марзука.

Позачергові вибори відбудуться через те, що 18 депутатів від "Аль-Вефак" на знак протесту проти жорстких заходів проти демонстрантів раніше в цьому році склали свої депутатські мандати.

Аль-Марзук сказав, що, що парламент втратив свою легітимність у зв'язку з масовим виходом депутатів, але "його партія не братиме участі в роботі парламенту, оскільки він не відображає волю народу". "Наше рішення є остаточним. Ми не будемо брати участь у цьому парламенті", - сказав Марзук.

У березні парламент, який складається з 40 депутатів, прийняв відставку 18 представників "Аль-Вефак". Шиїтські політики пішли у відставку після того, як сили безпеки вбили сімох протестуючих на Перловій площі в Манамі. Король Хамад тоді оголосив у країні надзвичайний стан і закликав Саудівську Аравію ввести війська в Бахрейн.