ua en ru

ГоловКРУ: 73 приміщення дошкільних закладів у Києві використовується не за призначенням

Не зважаючи на гостру нестачу місць у київських дитячих садках, 73 приміщення дошкільних закладів у Києві використовується не за призначенням. Про це повідомило Головне контрольно-ревізійне управління України у відповідь на запит "Дзеркала тижня".
"З кожним роком проблемнішим стає забезпечення населення міста дитячими дошкільними закладами. При загальній кількості дітей віком до 6-ти років - 173,7 тис. осіб, діючі дитячі садки Києва розраховані максимум на 81 тисячу місць, тобто на одне місце у садку претендує більше, ніж дві дитини, однак 73 приміщення дитячих дошкільних закладів використовується не за призначенням", - зазначено у листі за підписом заступника голови відомства Дениса Краснікова.
Серед гострих проблем відомство назвало і стан київських водогонів. "Як показали результати контрольних заходів, за останні три роки в м. Києві не зменшилась протяжність аварійних та зношених ділянок водогонів та каналізаційних мереж (836,9 км), а на їх ремонт кошти з бюджету міста фактично не виділяються, що вкрай негативно відображається на якості питної води, вартість якої тим не менш щорічно зростає", - повідомило відомство.
"Контрольні заходи засвідчили, що найбільш болючими для киян є катастрофічний стан дорожнього господарства, аварійні водогони та каналізаційні мережі, застаріле ліфтове господарство, незабезпеченість дитячими дошкільними закладами, низький рівень гарантованих державою соціальних послуг в загальноосвітніх та лікувальних закладах", - узагальнили в ГоловКРУ.