ua en ru

Глава УПЦ КП просить Папу Римського вплинути на Росію і запобігти Третій світовій війні

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет просить Папу Римського Франциска вплинути на Росію та запобігти Третій світовій війні.

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет просить Папу Римського Франциска вплинути на Росію та запобігти Третій світовій війні. Про це йдеться в заяві патріарха, опублікованій на офіційному сайті УПЦ КП.

У своїй заяві Філарет звернувся з подякою за моральну, дипломатичну і фінансову підтримку до країн Європи, США та Папи Римського.

"Росія окупувала Крим, захопила контроль над частиною Донецької і Луганської областей, використовує на українській території свої війська і найманців, поширює через ЗМІ та офіційних осіб відверту брехню про події в Україні. Все це несе загрозу не лише нашій країні, але і миру у всьому світі. Бо якщо кремлівський агресор не буде зупинений зараз - наслідком буде Третя світова війна, в якій може бути застосовано і ядерну зброю", - йдеться в заяві.

Патріарх також назвав Росію "агресором і окупантом" і закликав міжнародне співтовариство зупинити цю агресію.

"Історія довела, що політика умиротворення агресора ніколи не приводила до світу, бо поступки агресор сприймає як слабкість і заклик до більш активним, наступальних дій. Помилки 1930-х років, коли умиротворення Гітлера призвело до Другої світової війни, повинні стати гучним пересторогою, особливо якщо врахувати, що в руках Гітлера, на відміну від Путіна, не було ядерної зброї", - заявив голова УПЦ КП.

Патріарх закликав країни-гаранти і всі європейські країни забезпечити виконання гарантій Будапештського меморандуму і допомогти Україні зупинити агресора і відновити суверенітет держави.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. патріарх Філарет заявив, що Президент Росії Володимир Путін потрапив під дію сатани.