ua en ru

Філарет вважає, що Путін підпав під дії сатани

Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату (КП) Філарет вважає, що Президент Росії Володимир Путін підпав під дії сатани.

Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату (КП) Філарет вважає, що Президент Росії Володимир Путін (на фото) підпав під дії сатани. Про це йдеться в заяві патріарха Філарета, опублікованому на офіційному сайті УПЦ КП.

"З великим жалем мушу нині сказати гласно, що серед правителів світу цього, за фактом хрещення, які належать до Православної Церкви, з'явився справжній новий Каїн - не по імені, а по справах. Справи ці свідчать, що згадуваний правитель, як і перший в історії братовбивця Каїн, підпав під дію сатани", - йдеться в заяві патріарха УПЦ КП.

Філарет також звинуватив Президента РФ в цинічній брехні щодо подій в Україні.

"Цей правитель цинічно бреше, кажучи, що очолювана ним країна не є стороною конфлікту в Україні - хоча саме він зробив все для того, щоб розпалити цей конфлікт і підтримувати його", - заявив він.

При цьому Філарет звинуватив Путіна в двох великих гріхах - вбивстві і брехні.

На думку глави УПЦ КП, саме на чолі РФ лежить найбільша провина за загибель людей на сході України.

"В його волі і владі - негайно зупинити смерті і кровопролиття, але він заради гордині своїй продовжує множити зло", - стверджує патріарх.

Філарет нагадав, що вже багато разів зверталися до Путіна і його поплічникам з закликами схаменутися, припинити зло, покаятися, але нічого не змінилося.