ua en ru

Глава управління МВС по поверненню держактивів розповіла, чим буде займатися відомство

Глава управління МВС по поверненню держактивів розповіла, чим буде займатися відомство Фото: Міліція

Управління налагоджуватиме співпрацю з іноземними правоохоронними органами

Першочергове завдання, яке стоїть перед Управлінням із забезпечення повернення активів, набутих злочинним шляхом Міністерства внутрішніх справ (МВС) - відстеження коштів, які було виведено з України. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила начальник Управління із забезпечення повернення активів, набутих злочинним шляхом МВС України Олена Тищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдання, яке перед нами стоїть - це передусім відстеження коштів, які було виведено з України... Наше управління не буде мати слідчих функцій, але ми тісно співпрацюватимемо зі слідством, з оперативними підрозділами", - зазначила вона.

Також, за її словами, Управління буде досліджувати відстеження коштів, буде доводити на кожному етапі, що ці кошти належать саме тим очсобам, які є обвинуваченими чи підозрюваними за кримінальними справами.

"Наша головна мета - це розшукати кошти, які ще незнайдені, забезпечити їх заморожування на рахунках і в подальшому забезпечити їх конфіскацію - усе завдання нашого Управління", - додала Тищенко.

За її словами, Управління налагоджуватиме співпрацю з іноземними правоохоронними органами.

"Це буде практично щоденне спілкування, ми знатимемо один одного в обличчя, ми спілкуватимемось... Ми будемо використовувати їх можливості", - розповіла вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що управління МВС по поверненню держактивів отримає доступ до інфобаз ФБР.