ua en ru

Ердоган заявив про підтримку Баку у конфлікті в Карабасі

Ердоган заявив про підтримку Баку у конфлікті в Карабасі Фото: Реджеп Ердоган висловив підтримку Азербайджану

Ердоган заявив, що підтримує Азербайджан "до кінця"

На тлі поновлення збройного конфлікту у Нагірному Карабасі, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що підтримує Азербайджан "до кінця". Про це повідомляє ВВС Україна.

"Ми молимося, аби наші брати в Азербайджані перемогли у цих сутичках", - цитує турецького президента його адміністрація.

Своєю чергою Єреван звинуватив Анкару в заохоченні дій Азербайджану проти Карабаху.

"Туреччина заохочує продовження дій агресора проти самопроголошеної НКР. Сумно, що для Туреччини вага людських жертв обумовлена національною приналежністю", - заявив заступник міністра закордонних справ Вірменії Шаварш Кочарян журналістам у неділю.

Він також додав, що політика Туреччини укладається в логіку "нестабільності, тероризму та кровопролиття не тільки всередині цієї країни, а й за її межами".


Збройні сутички у Карабасі відновилися в ніч проти суботи. За перший день у боях загинуло 30 військових. Серед цивільних є поранені.

Бої подовжилися і в неділю. Вірменія і Азербайджан в суботу обмінялися звинуваченнями через загострення конфлікту у Нагірному Карабасі.

Азербайджан заявляє, що по їхніх підрозділах, які дислоковані в зоні конфлікту, стріляли з великокаліберних знарядь. Вірменія стверджує, що азербайджанська сторона першою відкрила артилерійський вогонь, після чого застосувала танки і гелікоптери.

Нагадаємо, раніше в Баку повідомили, що Азербайджан ухвалив рішення про припинення в односторонньому порядку ведення вогню в НКР.