ua en ru

Глава Transparency International в червні відвідає Україну

Глава Transparency International в червні відвідає Україну Фото: Хосе Угас відвідає Україну 6-8 червня

Відомий борець з корупцією проведе низку зустрічей на найвищому рівні

Голова всесвітньої мережі Transparency International Хосе Угас 6-8 червня 2016 року відвідає Україну, в рамках візиту планується зустріч з президентом Петром Порошенком. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Transparency International.

Повідомляється, що Угас прийняв рішення відвідати Україну та провести низку зустрічей на найвищому рівні у зв'язку з тим, що питання боротьби з корупцією в країні стоїть особливо гостро. Він зустрінеться з президентом Петром Порошенком, міністром юстиції Павлом Петренко, генпрокурором Юрієм Луценком, парламентським антикорупційним комітетом і, по можливості, з представниками НАБ і Національного агентства з питань запобігання корупції.


Крім того, Угас прочитає лекцію на тему "Робота незалежних антикорупційних органів як основа подолання корупції" в Києво-Могилянській академії.

Хосе Угас відомий тим, що, перебуваючи на посаді спецпрокурора Перу, домігся чотириразового засудження тодішнього президента країни Альберто Фухіморі за звинуваченнями в корупції та порушення прав людини.

Нагадаємо, Transparency International закликала Порошенка подати правдиву інформацію про доходи.