ua en ru

Глава Радбезу Росії прилітав в Оман, коли там перебував Зеленський, - "Схеми"

Глава Радбезу Росії прилітав в Оман, коли там перебував Зеленський, - "Схеми" Фото: Микола Патрушев (scrf.gov.ru)

Патрушев прилетів в Оман тим же літаком, яким Зеленський повертався в Україну

Секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев відвідував Оман в той час, коли там з робочим візитом перебував президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розслідування програми "Схеми".

За даними журналістів, Патрушев прилетів в Оман у ніч з 7 на 8 січня тим же чартерним літаком з бортовим номером 9H-VJN, яким через добу повернувся в Україну президент Зеленський.

Інформацію про візит Патрушева в Оман журналісти отримали від неназваного джерела та підтвердили за допомогою записів у базі даних про перетин російського кордону.

Також зазначається, що за два тижні до візиту в Оман, Патрушев у Москві зустрічався із мером Харкова Геннадієм Кернесом і Робертом Тедеєвим, двоюрідним братом екснардепа від "Партії регіонів" Ельбруса Тедеєва. Останні нібито їздили до Москви лікувати зуби.

Новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак протягом трьох скликань Верховної Ради працював помічником Ельбруса Тедеєва.

Як зазначили в Офісі президента України, Зеленський не знайомий з Патрушевим, ніколи з ним не спілкувався телефоном, не зустрічався та не обговорював жодних питань. Однак в ОП не змогли пояснити, чому глава держави скористався тим же приватним літаком, яким Патрушев прилетів в Оман.

Крім того, у Радбезі РФ заявили, що питання щодо візиту секретаря відомства в Оман може коментувати лише прес-секретар Патрушева, однак журналістам не вдалося встановити з ним контакт.

Нагадаємо, 5 січня український президент Володимир Зеленський разом з родиною був помічений в одному з готелів Оману. Після цього в Офісі президента повідомили, що Зеленський планує провести в Омані зустріч на вищому рівні, під час якої обговорить торговельно-економічне співробітництво двох країн. В ОП уточнили, що президент відправився в поїздку разом з родиною і за власні гроші.