ua en ru

Голова СБУ заявляє про початок підготовки до проведення на антитерористичної операції в Україні

Голова Служби безпеки України (СБУ) Олександр Якименко заявляє про початок підготовки до проведення антитерористичної операції в Україні.

Голова Служби безпеки України (СБУ) Олександр Якименко (на фото) заявляє про початок підготовки до проведення антитерористичної операції в Україні. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Службою безпеки та Антитерористичним центром України сьогодні прийнято рішення про початок підготовки до проведення на території України антитерористичної операції", - заявив Якименко.

За його словами, таке рішення прийняте через те, що радикальні і екстремістські угруповання своїми діями несуть реальну загрозу життю мільйонам українців, і тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв опинилися в руках злочинців.

"Хочу зазначити, що рівень суспільної небезпеки, який існує в Україні, потребує залучення всіх суб'єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом", - заявив Якименко.

Згідно із законом України "Про боротьбу з тероризмом", до цієї роботи залучені: Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Прикордонна служба України, центральні та місцеві органи влади.

"З огляду на таке рішення, в державі запроваджуються заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку та державного кордону. Я звертаюсь до всіх громадян України із проханням зберігати спокій і дотримуватись у своїх діях законодавчих вимог", -заявив глава СБУ.

Також Якименко додав, що вже поінформував Президента Віктора Януковича про рішення щодо проведення антитерористичної операції.

Додамо, що в антитерористичній операції на території України можуть бути задіяні військовослужбовці Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Нагадаємо, в середу СБУ розпочала досудове розслідування за фактом вчинення окремими політиками незаконних дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Кримінальне провадження за ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України розслідується Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

Як повідомлялося напередодні з посиланням на спільну заяву СБУ і МВС, правоохоронці готові навести порядок у Києві всіма доступними засобами.