ua en ru

Глава регламентного комітету ВР: Рада запрацює 19 лютого, виборів не буде

Дострокових виборів не буде - робота Верховної Ради буде розблокована 19 лютого ц.р. Про це РБК-Україна заявив голова комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

"Ми не божевільні, щоб витрачати на дострокові парламентські вибори ще 1 млрд грн. У нас вибори будуть у 2015 р. Вибори пройшли, люди витратили багато ресурсів, сил і понесли чималі матеріальні витрати. Які перевибори? Їх можливість - нуль відсотків", - сказав він.

Макеєнко переконаний, що блокування трибуни буде знято опозицією в самий найближчий час, а більшість готова голосувати персонально згідно Конституції:

"Кожен депутат має голосувати індивідуально. Тому 19 лютого спікер (Володимир) Рибак заявить про тих, кого немає в залі. І будуть заблоковані картки тих, хто не присутній на засіданні. У Конституції немає положення про сенсорної кнопці, тому будемо голосувати індивідуально. Якщо треба - будемо проводити перекличку. Я думаю, що Рада почне роботу щодо порядку денного, затвердженої на 18 лютого, коли у нас буде погоджувальна рада", - зазначив Макеєнко.

Раніше сьогодні лідер партії "Удар" Віталій Кличко висловив упевненість, що на завтрашньому засіданні керівників депутатських груп і фракцій у голови парламенту Володимира Рибака буде досягнуто консенсусу щодо персонального голосування у Верховній Раді.

Читайте також: Більшість 19 лютого забезпечить роботу парламенту, - ПР