ua en ru

Глава Придністров'я має намір притягти телекомпанію НТВ до відповідальності за наклеп

Президент Придністровської Молдовської Республіки (ПМР) Ігор Смирнов має намір притягти до кримінальної відповідальності за образу і наклеп співробітників телекомпанії НТВ, що підготували фільм "Придністров'я. Термін для президента".
Як повідомили в прес-службі президента ПМР, в своїй заяві глава Придністров'я відзначив, що передача "Придністров'я. Термін для президента", що вийшла в ефірі телекомпанії НТВ увечері 8 грудня 2011 р., носила свідомо наклепницький характер і містила помилкові, образливі матеріали, що порочать його честь і гідність.
Смирнов підкреслив, що оскільки публічні дії співробітників телекомпанії НТВ містять ознаки злочинів, передбачених ст.129 (наклеп) і 130 (образа) Кримінального кодексу РФ, а також з урахуванням наявного досвіду притягнення до юридичної відповідальності розповсюджувачів такого роду телепрограм, ним як громадянином Росії і Придністров'я в даний час готується звернення в правоохоронні органи РФ і ПМР з вимогою про залучення авторів і учасників вказаної програми до кримінальної відповідальності, а також звернення в судові органи РФ з позовом про захист честі і гідності, а також про відшкодування заподіяного главі республіки моральної шкоди.
Смирнов повідомив, що отримані як компенсація моральної шкоди грошові кошти будуть перераховані до Пенсійного фонду Придністровської Молдавської Республіки.
Слід зазначити, що у фільмі "Придністров'я. Термін для президента", який вийшов в ефір незадовго до виборів Президента ПМР, призначених на 11 грудня 2011 р., наводилися факти, озвучені раніше Слідчим комітетом РФ, які свідчать про причетність беззмінного глави республіки Смирнова і членів його сім'ї, зокрема, сина Олега і невістки Марини Смирнової, до розкрадання 160 млн руб. із коштів гуманітарної допомоги, наданої Придністров'ю Росією. У фільмі НТВ говорилося про схеми, завдяки яким сім'єю Смирнова привласнювалися кошти, виділені Росією для виплат надбавок пенсіонерам ПМР. Указувалося, що слідство прийшло до висновку, що останні роки сім'я Смирнових контролює всі фінансові потоки Придністров'я.