ua en ru

Глава Пентагону застеріг Асада від застосування хімічної зброї в Сирії

Глава Пентагону застеріг Асада від застосування хімічної зброї в Сирії Фото: Джеймс Маттіс (flickr.com/secdef)

Маттіс попередив Сирію, що "дуже нерозумно" для урядових сил використовувати хімічну зброю

Міністр оборони США Джеймс Маттіс попередив Сирію, що "дуже нерозумно" для урядових сил використовувати хімічну зброю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначено, що Маттіс зробив цю заяву 11 березня репортерам, що супроводжували його в поїздку в Оман, на тлі повідомлень про те, що сили президента Башара Асада нещодавно використовували хлорний газ у контрольованому повстанцями регіоні Східної Гути поблизу Дамаска. Водночас сирійський уряд заперечує ці звинувачення.

За словами керівника Пентагону, президент США Дональд Трамп має "достатньо місця для політичного маневру", щоб ухвалити будь-яке рішення, яке, на його думку, було б доречним.

Від часу посилення 18 лютого нинішнього наступу урядових військ Сирії і їхніх союзників на Східну Гуту там загинула, за даними активістів, 1031 цивільна особа, з них 219 дітей, поранено понад 4350.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії урядові війська, підконтрольні президенту країни Башару Асаду, 11 березня 2018 року посилили наступ у районі Східна Гута.