ua en ru

Війна в Сирії: армія Асада посилює наступ у Східній Гуті

Війна в Сирії: армія Асада посилює наступ у Східній Гуті Фото: бомбардування Сирії (rfsmediaoffice.com)

Лише протягом неділі загинуло понад 20 людей

У Сирії урядові війська, підконтрольні президенту країни Башару Асаду, 11 березня 2018 року посилили наступ у районі Східна Гута. Як повідомляє базований у Лондоні Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини, на кількох напрямках ведуться запеклі бої, передає DW.

Зазначено, що війська Асада завдають авіаударів по району, а також обстрілюють його ракетами та з артилерії. Лише протягом неділі, за попередніми даними, загинуло понад 20 людей. Загалом же з початку наступу в середині лютого загинуло понад 1100 мирних жителів.

Нагадаємо, напередодні урядова армія ізолювала два важливі міста регіону - Думу та Харасту - одне від одного та від решти району. Таким чином, анклав виявився поділеним на три частини.

Водночас представники повстанців у Східній Гуті заявили, що не мають наміру залишати район і хочуть надалі продовжувати боротьбу. За даними спостерігачів, 9 березня відбулася перша евакуація - Східну Гуту залишили 13 роззброєних бойовиків угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам", яке пов'язують із "Аль-Каїдою".