ua en ru

Глава партії Ле Пен пішов у відставку через висловлювання про Голокост

Глава партії Ле Пен пішов у відставку через висловлювання про Голокост Фото: Марін Ле Пен і Жан-Франсуа Йалх (посередині)

Марін Ле Пен два роки тому виключила з партії свого батька, щоб поліпшити імідж партії

Голова партії "Національний фронт" кандидата на пост президента Франції Марін Ле Пен Жан-Франсуа Йалх пішов у відставку через висловлювання про Голокост. Про це повідомляє Reuters.

Незадовго до другого туру виборів, які відбудуться 7 травня, голова партії "Національний фронт" пішов у відставку після звинувачень у запереченні Голокосту. Він давав коментар про трагедію в 2005 році.

Зазначають, що у зв'язку з цим скандалом партії почали згадувати попередні необачні висловлювання, пов'язані з трагедією. Раніше батько Марін Ле Пен Жан-Марі Ле Пен назвав газові камери нацистів "деталлю в історії". Відзначають, що Марін Ле Пен два роки тому виключила з партії свого батька, щоб поліпшити імідж партії і зробити її більш привабливою для широких верств населення.

"З усім, що ми знаємо про погляди, які сім'я Ле Пен висловлювала в минулому, настає момент, коли жінки і чоловіки Франції повинні відкрити очі на те, звідки приходить Національний фронт", - сказав глава штабу Еммануеля Макрона, конкурента Ле Пен на виборах, Річард Ферран.

Зазначають, що за останні дні Ле Пен вигравала у Макрона з точки зору зв'язків з громадськістю.

Нагадаємо, Європарламент розпочав процедуру скасування депутатської недоторканності Ле Пен.