ua en ru

Європарламент розпочав процедуру скасування депутатської недоторканності Ле Пен

Європарламент розпочав процедуру скасування депутатської недоторканності Ле Пен Фото: Марін Ле Пен

Процедура може зайняти кілька місяців

Європарламент офіційно розпочав процедуру зняття депутатської недоторканності з кандидата в президенти Франції від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. Про це повідомляє Le Figaro.

"Французькі слідчі направили запит з проханням позбавити Марін Ле Пен парламентського імунітету. А також позбавити недоторканності ще одного представника "Національного Фронту" в Європейському парламенті - Марі-Крістін Бутонне", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, процедура зняття недоторканності може тривати протягом декількох місяців. Для цього потрібно розгляду в комітеті і на пленарному засіданні.

Так, Ле Пен і Бутонне підозрюють у тому, що вони виплачували гроші особам, оформленим в якості їхніх парламентських помічників, але насправді вони працювали виключно на партію "Національний фронт". Депутатам були пред'явлені звинувачення у зловживанні довірою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі вимагають позбавити Ле Пен імунітету, оскільки вона відмовилася з'явитися для дачі показань, посилаючись на свою депутатську недоторканність.