ua en ru

Голова парламенту Швеції вважає важливим продовження санкцій проти РФ

Голова парламенту Швеції вважає важливим продовження санкцій проти РФ Фото: Петро Порошенко зустрівся зі спікером шведського парламенту

Президент України Петро Порошенко подякував спікеру і шведським парламентаріям за послідовну позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму

Спікер парламенту Швеції (Риксдагу) Урбан Алін вважає важливим продовження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Про це він повідомив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Швеції, передає прес-служба АП.

Порошенко у свою чергу подякував спікерові і шведським парламентаріям за потужну підтримку України і за послідовну позицію Швеції про невизнання незаконної анексії Криму і підтримку режиму санкції проти Росії.

Крім того, під час зустрічі обговорювалася ситуація, пов'язана з безпекою на Донбасі, імплементація Мінських домовленостей і деокупація Криму.

Президент України звернув увагу лідера шведського парламенту на грубе порушення прав людини на тимчасово непідконтрольних Україні територіях.

Він закликав і надалі розвивати українсько-шведський парламентський діалог, насамперед у рамках діяльності депутатських груп Верховної Ради та Риксдагу з міжпарламентських зв'язків.

Нагадаємо, Україна пропонує Євросоюзу продовжувати дію санкцій проти Росії раз на рік замість піврічного терміну.