ua en ru

"Глава" окупованого Криму Аксьонов пропонує "націоналізувати" титановий завод

"Глава" окупованого Криму Аксьонов пропонує "націоналізувати" титановий завод Фото: Сергій Аксьонов (glava-lnr.su)

Аксьонов заявив, що "влада" Криму готова модернізувати "Кримський титан" після його передачі у власність РФ

Голова фактичної "влади" окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов запропонував у вівторок, 18 вересня, "націоналізувати" завод "Кримський титан", який нещодавно спричинив шкідливі хімічні викиди на території півострова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Аксьонова, якщо власники заводу не зможуть усунути наслідки викиду забруднюючих речовин і модернізувати виробництво, то російська влада може порушити питання про "прийняття заводу в держвласність". Таку думку Аксьонов висловив у вівторок 18 вересня.

"Якщо власник скаже, що він матеріально не в змозі, і все навантаження ляже на плечі держави, буде стояти питання в тому числі про прийняття заводу в державну власність Криму", - зазначив Аксьонов.

Керівництво заводу "Кримський титан" поки не коментував заяву Аксьонова.

Завод "Кримський титан" запрацював у 1971 році, а на початку 2000 років перейшов під контроль компанії Group DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану - речовини, що застосовується в лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

Нагадаємо, станом на 14 вересня від моменту аварії на заводі, що сталась 25-26 серпня, Російська Федерація не надала Україні інформації щодо ситуації на заводі "Кримський титан", який розташований на території окупованого Криму.