ua en ru

Глава одного з підприємств Держрибагентства виводив кошти в РФ, - Держаудит

Глава одного з підприємств Держрибагентства виводив кошти в РФ, - Держаудит Фото: Державна аудиторська служба України (РБК-Україна)

Аудиторська служба виявила значні порушення в Держрибагентстві

Державні аудитори виявили виведення коштів в Російську Федерацію (РФ) головою одного з підприємств Державного агентства рибного господарства України (Держрибагентства). Про це повідомляє прес-служба Держаудитслужби.

"Фахівці Держаудитслужби провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності державного підприємства "Сервіс", що належить до сфери управління Держрибагентства. Ревізія охопила період з 1 січня 2014 року по 1 травня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з'ясувалося, що в 2014 році тодішній директор підприємства направив платежі фрахтувальника (орендаря) двох риболовецьких судів підприємства за договорами бербоут-чартеру (договору оренди судна без екіпажу) не в рахунок ДП "Сервіс", а на рахунок, відкритий в РФ, що цьому підприємству не належав. В результаті підприємство втратило активів і недоотримало доходів на суму понад 1,8 млн гривень.

Крім того, серед порушень аудитори виявили, що посадові особи підприємства не вживали заходів для своєчасного стягнення дебіторської заборгованості (фізична особа не відшкодувала поворотну фінансову допомогу і колишній директор підприємства не надав підтверджуючих документів про використання коштів, отриманих під звіт для придбання пально мастильних матеріалів і сплати податків) Через це збитки ДП "Сервіс" склали майже 193 тис. гривень.

Так, через зазначені порушення, втрати підприємства склали понад 2 млн гривень. Матеріали ревізії направлені для розгляду та прийняття відповідного рішення в Головне управління Служби безпеки України в місті Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в приміщенні держпідприємства Національна енергокомпанія "Укренерго" правоохоронці проводять обшук.