ua en ru

Глава ОБСЄ назвав мінський меморандум важливим кроком на шляху до сталого перемир'я

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркгальтер привітав підписання меморандуму про мирне врегулювання ситуації на Донбасі і назвав його важливим кроком на шляху до встановлення постійного перемир'я.

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Дідьє Буркгальтер привітав підписання меморандуму про мирне врегулювання ситуації на Донбасі і назвав його важливим кроком на шляху до встановлення постійного перемир'я. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Буркгалтер назвав меморандум важливим кроком у напрямку забезпечення стійкого припинення вогню і важливим внеском у зусилля по врегулюванню кризи на Сході України мирним шляхом", - йдеться в повідомленні.

Також він висловив надію, що меморандум принесе полегшення населенню, яка страждає через ситуацію, що склалася. Він закликав всі сторони допомогти в консолідації сил деескалації конфлікту.

Він також подякував державам-членам ОБСЄ, які надали своїх спостерігачів для спеціальної моніторингової місії в Україні, а також звернувся до них з проханням про подальшу підтримку.

Нагадаємо, меморандум був підписаний у ніч з 19 на 20 вересня контактною групою Україна - Росія - ОБСЄ за участю донбаських сепаратистів. Він передбачає, зокрема, заборону на використання зброї всіма сторонами протистояння, а також створення 30-кілометрової буферної зони на лінії зіткнення збройних формувань сторін станом на 19 вересня.