ua en ru

НКРЕКУ спростувала заяву Гройсмана про закупівлю вугілля за формулою "Роттердам +"

НКРЕКУ спростувала заяву Гройсмана про закупівлю вугілля за формулою "Роттердам +" Фото: Дмитро Вовк заявив, що формула "Роттердам+" працює в Україні

Голова НКРЕ заявив, що формула "Роттердам+" працює в Україні

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк заявив, що, так звана формула "Роттердам+", працює в Україні. Про це він сказав під час засідання НКРЕКП.

Відповідаючи на запитання експерта у сфері енергетики Андрія Геруса про те, чи встановлюється оптово-ринкова ціна за допомогою методології, яка посилається на котирування вугілля в портах Роттердаму, Вовк відповів ствердно.

"Оптово-ринкова ціна (на електроенергію, - ред.) встановлюється на базі методології, яка посилається на котирування вугілля в портах Роттердаму. Правильно я розумію?", - запитав Герус.

"Вона прямо передбачена цією постановою, якщо ви читали, то там все написано", - відповів голова комісії.

"Це питання задано, тому що є спекуляції щодо того, чи працює формула "Роттердам+", я так розумію, що якщо встановлено на базі цієї формули, то вона працює", - перепитав Герус.

"Це діючий документ, він використовується комісією", - уточнив Вовк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна не може купувати закордонне вугілля за формулою "Роттердам+" через його високу вартість.