ua en ru

Глава нідерландської Akzo Nobel Ханс Війєрс йде у відставку

Голова нідерландського хіміко-фармацевтичного концерну Akzo Nobel N.V. Ханс Війєрс ухвалив рішення піти у відставку. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі компанії, передає РБК. На цій посаді його змінить Тон Бюхнер, який в даний час виконує обов'язки президента і головного виконавчого директора швейцарського технологічного концерну Sulzer AG, що займається інноваційними розробками в машинобудуванні, виробництві і сервісі устаткування.
Війєрс приєднався до команди Akzo Nobel в жовтні 2002 р. як член ради директорів компанії і був призначений на пост головного виконавчого директора компанії в травні 2003 р.
45-річний Бюхнер займав пост глави Sulzer з 2007 р. Він співробітничав з Sulzer з 1994 р. і обіймав в компанії різні посади.
Компанія Akzo Nobel, що базується в Амстердамі, спеціалізується на випуску лакофарбної продукції, промислових матеріалів, а також речовин, використовуваних у фармакології. Чистий прибуток компанії в I кварталі 2011 р. виріс на 58% і склав 128 млн євро проти аналогічного показника в 81 млн євро за підсумками I кварталу 2010 р.