ua en ru

Голова НБУ закликав під час покупок віддавати перевагу безготівковим розрахункам

Голова НБУ закликав під час покупок віддавати перевагу безготівковим розрахункам Фото: голова НБУ Кирило Шевченко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Голова НБУ Кирило Шевченко закликав використовувати безготівкові розрахунки. Торгівельні заклади (магазини, АЗС та аптеки) мають приймати картки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Шевченка у Facebook.

"Закликаю під час покупок віддавати перевагу безготівковим розрахункам. Інкасатори банків щодня ризикуючи життям поповнюють банкомати готівкою. Зменшивши попит на готівкові кошти, ми зменшуємо ризик їхньому життю та здоров’ю", - зазначив він.

Як повідомив Шевченко, банки продовжують забезпечувати роботу відділень в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;

"Онлайн-банкінги банків працюють в звичайному режимі - з їх допомогою можна поповнити мобільний рахунок, провести безготівкові перекази коштів, зокрема на допомогу армії", - повідомив він.

За його словами, торгівельні заклади (магазини, АЗС та аптеки) мають приймати безготівкові розрахунки – жодних обмежень на такі розрахунки Національний банк не встановлював.

Банки за можливості поступово підкріплюють банкомати готівкою, додав він.

"Також закликаю операторів торгівельних мереж та заправних станцій - не допускати жодних відмов у прийнятті безготівкової оплати. Не приймати платіжні картки зараз – це щонайменше непатріотичний крок, якому немає жодного виправдання. Особливо сьогодні, коли Україна демонструє світові безпрецедентний приклад героїзму, мужності та єдності перед обличчям зла", - сказав Шевченко.