ua en ru

Голова Нацагентства з розшуку активів назвав терміни запуску реєстру арештованого майна

Голова Нацагентства з розшуку активів назвав терміни запуску реєстру арештованого майна Фото: Антон Янчук (РБК-Україна)

Запуск системи передбачений на 2018 рік

Голова Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших дій, Антон Янчук назвав терміни запуску Єдиного реєстру арештованого майна. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами Янчука, зараз реєстр на етапі аналізу можливих моделей його побудови. За його словами, від обраної моделі залежить архітектура системи, її вартість і тривалість її впровадження.

"Є різні моделі. Одна з найбільш примітивних - робимо все самі. Таку модель можна починати будувати хоч сьогодні, але це буде зовсім неефективно, довго і дорого. Є ідеальна модель, коли реєстр функціонує на базі інших інформаційних ресурсів, автоматично отримує від них інформацію , систематизує і робить її відкритою. Десь посередині буде наш результат... У планах уряду, і ми з ними згодні, запуск системи передбачений на 2018 рік", - зазначив голова Нацагентства з розшуку активів.

За його словами, вартість реєстру буде залежати від обраної моделі.

"Залежить від обраної моделі. У Болгарії такий реєстр обійшовся в дуже усіченому вигляді в 50 тисяч євро. Є моделі в багато разів дорожче. Скільки це буде коштувати в Україні - залежить від безлічі факторів. Разом з тим, у нас є підтримка з боку неурядового сектора в цій ініціативі, тому, думаю, все вийде", - підкреслив Янчук.

Нагадаємо, голова Нацагентства з розшуку активів анонсував перші результати роботи відомства.