ua en ru

Голова МВФ: ціни на нафту найближчим часом не зростуть

Голова МВФ: ціни на нафту найближчим часом не зростуть Фото: нафта

Крістін Лагард закликала країни Перської затоки збільшити доходи бюджету за рахунок введення нових податків

Ціни на нафту, швидше за все, залишаться на низькому рівні ще досить довго. Про це повідомила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард під час виступу в Абу-Дабі в понеділок, 22 лютого, передає Bloomberg.

Вона також закликала країни Перської затоки скоротити витрати і збільшити доходи бюджету за рахунок введення нових податків.

Лагард вважає, що в шести країнах Ради співробітництва арабських держав Перської затоки слід ввести податок на додану вартість, що разом з оподаткуванням корпоративних прибутків і податку на нерухомість дасть змогу збільшити доходи урядів.

"Не лише ціни на нафту впали приблизно на дві третини з вищої точки, але і чинники попиту і пропозиції демонструють, що ціни, швидше за все, залишаться на низькому рівні тривалий період", - заявила Крістін Лагард.

Також вона підкреслила, що країнам, що видобувають нафту, потрібно зменшити залежність від енергоресурсів у частині доходів бюджету.

Нагадаємо, Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що ситуація на нафтовому ринку почне стабілізуватися у 2017 році.