ua en ru

Глава Мінфіну США скасував поїздку до Саудівської Аравії через зникнення журналіста WP

Глава Мінфіну США скасував поїздку до Саудівської Аравії через зникнення журналіста WP Фото: Стівен Мнучін (flickr.com/redaksi)

Після зустрічі з Трампом Мнучін скасував поїздку в Ер-Ріяд

Міністр фінансів Сполучених штатів Стівен Мнучін оголосив бойкот інвестиційному саміті в Саудівській Аравії та скасував свою поїздку у зв'язку зі зникненням журналіста Washington Post Джамала Хашоггі. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву Мнучіна у його Twitter.

Міністр додав, що таке рішення він прийняв після зустрічі із президентом США Дональдом Трампом.

"Щойно зустрівся з Дональдом Трампом і держсекретарем Помпео і ми вирішили, що я не братиму участі в Інвестиційній ініціативі майбутнього в Саудівській Аравії", - написав Мнучін.

Глава Мінфіну США скасував поїздку до Саудівської Аравії через зникнення журналіста WP

Як повідомляє "Голос Америки", бойкот інвестиційному саміту оголосили також міністри з Великобританії, Франції та Нідерландів також оголосили про скасування своєї участі в конференції і висловили глибоке занепокоєння через зникнення саудівського журналіста.

Нагадаємо, міністр торгівлі Великої Британії Ліам Фокс скасував свій візит на інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді наступного тижня через зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Раніше міністр фінансів Нідерландів Вопке Хукстра відмовився брати участь у великій інвестиційній конференції в Ер-Ріяді.

Як відомо, Туреччина розслідує зникнення відомого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Співробітники розвідувальних служб США вважають, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд може бути причетний до зникнення в Стамбулі журналіста The Washington Post Джамаля Хашоггі.