ua en ru

Нідерланди відмовилися брати участь у конференції в Ер-Ріяді

Нідерланди відмовилися брати участь у конференції в Ер-Ріяді Фото: Вопке Хукстра (government.nl)

Вопке Хукстра не буде приймати участь у великої інвестиційної конференції

Міністр фінансів Нідерландів Вопке Хукстра не буде приймати участь у великій інвестиційній конференції в Ер-Ріяді. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство "Анадолу".

Повідомляється, що Вопке Хукстра відмовився від участі в інвестиційній конференції, яка пройде 23-25 жовтня в Ер-Ріяді під патронажем наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія і США можуть бойкотувати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді через зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Зокрема, спонсори і медіагрупи вже вирішили не бути присутнім на заході, який неофіційно називають "Давос в пустелі". Також можуть відмовитися від участі в конференції міністр фінансів США Стівен Мнучин і міністр міжнародної торгівлі Великобританії Ліам Фокс.

Як відомо, Туреччина розслідує зникнення відомого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. Поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

За даними видання The Washington Post, слідчі підозрюють, що в Туреччину з Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві на початку тижня. Ці люди в той же день покинули Туреччину.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у середу, 10 жовтня, провів розмову "на найвищому рівні" з саудівською владою, в ході якого вимагав пояснень про долю браузера американської газети The Washington Post Джамаля Хашкаджі, який пропав після відвідування консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.