ua en ru

Британський міністр торгівлі також скасував візит до Ер-Ріяда

Британський міністр торгівлі також скасував візит до Ер-Ріяда Фото: Ліам Фокс (flickr.com/reter_men)

Причиною скасування візиту стало зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі

Міністр торгівлі Великої Британії Ліам Фокс скасував свій візит на інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді наступного тижня через зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter журналіста BBC Джеймса Лендейла.

"Терміново: Мені стало відомо, що міністр торгівлі (Великої Британії - ред.) Ліам Фокс не поїде на велику міжнародну конференцію у Саудівській Аравії, яка відбудеться наступного тижня на тлі звинувачень, що країна стоїть за вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі", - написав він.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Нідерландів Вопке Хукстра відмовився приймати участь у великій інвестиційній конференції в Ер-Ріяді.

Відзначимо, раніше повідомлялось, що Великобританія і США можуть бойкотувати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді через зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Зокрема, спонсори і медіагрупи вже вирішили не бути присутнім на заході, який неофіційно називають "Давос в пустелі". Також можуть відмовитися від участі в конференції міністр фінансів США Стівен Мнучин і міністр міжнародної торгівлі Великобританії Ліам Фокс.

Як відомо, Туреччина розслідує зникнення відомого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Співробітники розвідувальних служб США вважають, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд може бути причетний до зникнення в Стамбулі журналіста The Washington Post Джамаля Хашоггі.