ua en ru

Глава МінАТО заявив про загрозу екологічної катастрофи в Луганській області

Глава МінАТО заявив про загрозу екологічної катастрофи в Луганській області Фото: Вадим Черниш (nato.int)

Черниш розповів про загрози внаслідок затоплення шахти під Первомайськом

У Луганській області існує загроза екологічної катастрофи через дві затоплені шахти на окупованій території. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Підприємство "Первомайськ" має дві шахти, які затоплюються. Це становить небезпеку не тільки для самих шахт, об'єктів, вода з них може потрапити у джерела питного водопостачання", - заявив Черниш і додав, що в окупованих районах Донбасу ніхто не дбає про інтереси населення.

Зазначимо, шахта "Первомайська" знаходиться в Золотому Луганської області. Підприємство утворене шляхом злиття двох шахт.

Нагадаємо, в грудні 2015 року повідомлялося, що на окупованій території Луганської області назріває техногенна катастрофа. Зокрема, в результаті аварії на шахті "Первомайська" зупинився водовідливний комплекс і почалося підтоплення. Прогнозувалося, що в результаті шахтні води будуть забруднювати водоносні горизонти, розмивати родючі шари ґрунту і витісняти на поверхню метан.