ua en ru

У ЛНР назріває техногенна катастрофа

У ЛНР назріває техногенна катастрофа Фото: глава ЛНР Ігор Плотницький

Через підтоплення шахт можливе забруднення водоносних горизонтів

На території самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) назріває техногенна катастрофа. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"За наявною інформацією 02.09.2015 в результаті аварії на шахті "Першотравнева" (м. Первомайськ) зупинився водовідливний комплекс, почалося підтоплення шахти. Внаслідок того, що не були розпочаті ремонтні роботи, шахтні води через певний час будуть перетікати на закриті шахти "Голубівська", "Родіна" імені С. М. Кірова", - йдеться в повідомленні.

За даними ЛОДА, у червні-липні 2016 р. відбудеться підтоплення Стахановсько-Брянківського регіону, закритих шахт Кіровської групи, а також виробок, що працюють на контрольованій території шахт "Золоте", "Карбоніт" і "Гірська" ДП "Первомайськвугілля".

"Це означає, що може виникнути надзвичайна ситуація техногенного характеру, оскільки шахтні води забруднюють водоносні горизонти, розмивають родючі шари ґрунту, витісняють на поверхню шахтний газ метан", - відзначили в прес-службі.

Як розповіли в ЛОДА, вже зараз на шахті "Золоте" ведуться роботи по розширенню водовідливниго комплексу за рахунок власних коштів підприємства і силами шахтарів.

Тривають заходи з попередження техногенної катастрофи на шахті «Первомайська»За наявною інформацією 02.09.2015 внаслід...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 3 декабря 2015 г.

Нагадаємо, в кінці листопада президент України Петро Порошенко на кліматичній конференції в Парижі заявив про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі.