ua en ru

Глава МінАП України допускає повне блокування доступу російських продуктів в Україну

Україна може ввести для російських продуктів харчування розширений ветеринарний і фітосанітарний контроль, і таким чином заблокувати доступ російських продуктів на український ринок.

Україна може ввести для російських продуктів харчування розширений ветеринарний і фітосанітарний контроль і, таким чином, заблокувати доступ російських продуктів на український ринок. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується застосування санкцій, то по нашій галузі сформульовано наступним чином. Ми виступаємо за розширений ветеринарний і фітосанітарний контроль з метою забезпечення постачання на територію України з боку РФ продуктів належного рівня якості. Для цього будуть працювати наша ветеринарна і фітосанітарна служба. Що таке розширений контроль, я думаю, для багатьох це не новина: РФ під словом "розширений контроль" розуміє повне блокування доступу на свій ринок української продукції, незалежно від того, якою буде якість цієї продукції", - сказав він.