ua en ru

Глава МЗС Японії може покинути свій пост в серпні

Глава МЗС Японії може покинути свій пост в серпні Фото: Японія

Свої посади в серпні покинуть міністр оборони і міністр юстиції

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида має намір покинути свій пост в серпні поточного року під час запланованих на цей період перестановок в уряді. Про це повідомляє Kyodo.

Так, після свого відходу він розраховує поборотися за один з ключових постів у правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП).

Зазначається, що в якості можливого кандидата на посаду глави зовнішньополітичного відомства розглядається Тосиміцу Мотегі, який з 2012 по 2014 рік був міністром економіки, торгівлі і промисловості країни.

Також свої посади в серпні покинуть міністр оборони Томомі Інада і міністр юстиції Кацутоси Канеда. При цьому ключові члени уряду, серед яких віце-прем'єр, міністр фінансів Таро Асо і генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есихиде Суга, продовжать виконувати свої обов'язки. У загальній складності перестановки торкнуться більше ніж половину кабміну.

Зазначимо, об'єктом для критики ставав і міністр юстиції - під час останньої парламентської сесії опозиційні партії вносили в нижню палату парламенту проект резолюції про недовіру Канеде у відповідь на відмову влади пригальмувати процес прийняття законопроекту про покарання за факт підготовки до актів тероризму, який викликав в Японії гострі суперечки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число загиблих в результаті повені в Японії зросло до 25 осіб, синоптики прогнозують посилення дощів.