ua en ru

Глава МЗС Литви заявив про важливість якнайшвидшого створення Антикорупційного суду в Україні

Глава МЗС Литви заявив про важливість якнайшвидшого створення Антикорупційного суду в Україні Фото: Лінас Лінкявічус (flickr.com/nato)

Представники НАБУ та САП 28-29 серпня відвідали Литву, де переймали досвід литовських колег

Важливо створити Спеціалізований антикорупційний суд в Україні в найкоротші терміни. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Як повідомляється, представники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 28-29 серпня перебували у Литві, де переймали досвід литовських правоохоронних органів із розслідування корупційних злочинів, кваліфікованих як незаконне збагачення.

"Ми вітаємо зусилля спеціальних антикорупційних органів України в боротьбі з корупцією та сподіваємось, що вони і надалі зможуть працювати ефективно та незалежно. Не менш важливим є те, щоб справи, які вони розслідують, доходили до суду, досягались конкретні результати та з’являлися обвинувальні вироки. Також важливо створити Спеціалізований антикорупційний суд в найкоротші терміни", - сказав Лінкявічус під час зустрічі з українськими правоохоронцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник висловив сподівання, що Адміністрація президента восени подасть до Верховної Ради законопроект щодо створення Антикорупційного суду.