ua en ru

Ситник сподівається, що АПУ подасть восени законопроект по Антикорупційному суду

Ситник сподівається, що АПУ подасть восени законопроект по Антикорупційному суду Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

За його словами, зараз справа за Адміністрацією президента та парламентом

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник висловив сподівання, що Адміністрація президента подасть до Верховної Ради законопроект щодо створення Антикорупційного суду. Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами глави НАБУ, про необхідність створення цієї інституції в країні заявили всі іноземні стратегічні партнери, які знають ситуацію в Україні - "і американський уряд, і ЄС, і МВФ".

"Хто повинен подати закон - також відомо. Хто його повинен розглянути, прийняти, проголосувати, то це також відомо. Тобто, зараз справа за Адміністрацією президента, справа за парламентом, які, я все ж таки сподіваюся, тест на наявність політичної волі на боротьбу з корупцією восени все-таки витримають", - зазначив Ситник.

Якщо ж Антикорупційний суд не створять, то, на думку керівника НАБУ, "ми будемо мати ситуацію, при якій справи будуть передаватися до суду, актуальні справи, які зараз вже закінчені, Антикорупційна прокуратура буде підтримувати державне обвинувачення, але це все без належної судової інстанції нічим не закінчиться".

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник звинуватив суди в саботажі справ бюро.