ua en ru

Глава МЗС Німеччини закликав розслідувати повідомлення про шпигунство Туреччини за гюленістами у ФРН

Глава МЗС Німеччини закликав розслідувати повідомлення про шпигунство Туреччини за гюленістами у ФРН Фото: Зігмар Габріель

Глава турецької спецслужби передав керівнику розвідслужби ФРН список з даними про гюленістів

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав провести ретельне розслідування імовірного шпигунства турецької спецслужби в ФРН. Про це повідомляє DW.

"Якщо все було так - чого я зараз не можу ні підтвердити, ні спростувати, - це і справді буде серйозним прецедентом", - заявив Габріель у вівторок, 28 березня, в Берліні.

За інформацією dpa, німецькі спецслужби перевіряють повідомлення про те, що Національна розвідувальна організація Туреччини (MIT) займалася стеженням за особами, що проживають у Німеччині і є прихильниками ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара вважає винним в організації спроби перевороту в липні 2016 року.

Повідомляється, що список імовірних гюленістів глава MIT нібито передав керівникові Федеральної служби розвідки Німеччини (BND) Бруно Калю на Мюнхенській конференції з безпеки.

Експерт Християнсько-демократичного союзу (ХДС) з внутрішньої політики Армін Шустер заявив, що передавши список, MIT зізналася, що займалася шпигунством у великих масштабах в країні-партнері по НАТО Якщо інформація підтвердиться, влада ФРН повинні вислати представників MIT з країни.

Нагадаємо, турецькі спецслужби ведуть шпигунську діяльність проти громадян Туреччини, які проживають у ФРН і нібито є прихильниками Гюлена.