ua en ru

Глава МЗС Німеччини назвав умови для "м'якого" Brexit

Глава МЗС Німеччини назвав умови для "м'якого" Brexit Фото: Зіґмар Ґабріель надіється на "м'який" Brexit (facebook.com/sigmar.gabriel)

У Євросоюзі хочуть тримати двері для британців відчиненими

За день до початку переговорів про вихід Великобританії з Європейського Союзу міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель висловив надію на "м'який" Brexit і назвав умови для цього. Про це повідомляє DW.

"М'який" вихід цієї країни з ЄС означає, що Великобританія залишиться у спільному ринку (Євросоюзу - ред.). Але це, звісно, означає свободу пересування робочої сили", - сказав міністр в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag, яка вийшла друком 18 червня.

За його словами, Великобританія також мусить продовжувати лишатися під юрисдикцією Європейського суду "або щонайменше спільного суду, який складається з європейців і британців".

Найкраще було б, якби Великобританія взагалі не виходила зі складу Євросоюзу, зауважив Ґабріель. При цьому він запевнив, що в ЄС хочуть тримати двері для британців відчиненими.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що британський міністр із питань Brexit Девід Девіс та уповноважений Європейського Союзу Мішель Барньє почнуть переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу в понеділок, 19 червня 2017 року.